>Minik Buddha

>

Benim görmüş geçirmiş, ermiş de gelmiş oğlum… Nereye baktın da daldın öyle, minik kafandan neler geçti o an?

NOT: “Aaaa, erkek cocugunun kulagina cicek takmislaaar” diyenlere duyrulur; Bali’de butun erkekler kulaginda cicekle ve sarong denilen etek gorunumlu bir kumas parcasiyla geziyor. Hem kulturlerinin, hem de inanclarinin bir parcasi bu. Kulagina cicek takip, etek giymeye hazir olmayan erkeklerin, Bali’ye gelirken iyice dusunmesini tavsiye ederim.

3 thoughts on “>Minik Buddha

  1. >Francois'da etegini giymis birde yakici gunese karsi kenarlari genis ustu cicekli sapkayi takmisti. Etek degil ama sapka rastladigimiz Bali'li kadinlari cok eglendirdi birbirlerine gosterip gosterip gulmuslerdi.Kultur farklari isin eglencesi cogu zaman tani icinde hosgoru varsa:)

  2. >Ne kadar güzel bir kare. Sanırım Türkler'in böyle görsel şeylere takıntısı çok. Etek mi, çiçek mi? Duyabiliyorum yurdum erkeklerinin mümkün değil diye haykırışlarını şimdiden. Yazın Türkiye'de Elif Şafak'ın Aşk adlı kitabını alıyordum. Kitap fuşya rengi. Aynı kitabın yanında grisi duruyordu. Bu niçin diye sordum dükkan sahibine. Erkekler özel talepte bulunmuşlar, plajda ellerinde pembe kitapla gezmek istememişler. Bu yüzden kitap iki ayrı renkte basılmış. İşte durum buralarda henüz, çiçekle eteğe gelmemize daha ne kadar var bilinmez.

  3. >Beste, güneş öyle bir kavuruyor ki insanın gözü şapkanın desenini falan görmüyor. Çok iyi anlıyorum. Bence de hoşgörü çerçevesinde kültürel farklılıkları keşfetmek çok keyifli. Zaten bundan keyif almayınca, yabancı bir kültürda yaşamını sürdürmek işkence olurdu sanırım. Zeynep, inanamadım gri kapaklı versiyonun bu sebeple basıldığına. Kitap okumayı yeteri kadar saygı uyandıran bir hareket olarak görmüyor demek ki, elindeki nesnenin rengine takılıyor adam… Etek, çiçek çok uzak cidden.. Ama belki bir ümit, 'Aşk'ı okuyunca biraz görüşleri değişmiştir…Aşk, sayfa 305Otuziknici kural: aranızdaki bütün perdeleri tek tek kaldır ki, Tanrı’ya saf bir aşkla bağlanabilesin. Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s