bir annenin utopyasi !

Cocuklarin okulunda bu Cuma dress-up gunu, butun ogretmen ve ogrenciler bir unlu kiligina girip gidecekler okula. Cocuklarla kim kim olacak diye konusuyorduk. Arda cok net bir sekilde beyaz pantalon, beyaz gomlek ve beyaz fotr sapkayla Wycleff Jean olmak istedi. Lara bir sure dusunup, Katey Perry ve Shakira arasinda gidip geldikten sonra Youtube’da videolari oldugunu, o yuzden kendisinin de unlu oldugunu, kendi olarak gidecegini acikladi. Gulustuk, biraz daha gaza getirdik, sonra unuttuk gittik. Ertesi gun okuldan gelince konuyu ogretmenine actigini soyledi. Ogretmenine “Ben Cuma gunu kendim olarak gelecegim” demis, ogretmeni de “olmaz, sen unlu biri degilsin ki” diye cevap vermis. Bizimki de “yoo, unluyum, benim youtube’ta videolarim var” demis. Ogretmen Youtube’u acmis ve sinifca Lara’nin konser videolarini seyretmisler. Ogretmeni de “tamam” demis, “sen gercekten unluymussun, kendin olarak gelebilirsin”. Gunun kalaninda herkes Lara’nin yanina oturmak istemis, bizimkinin de havasindan gecilmemistir eminim. Ozguvenine sapka cikariyorum.

Gectigimiz haftalarda Arda’yla 3-4 gunluk bir dis gorunus krizi yasadik. Okula giderken t-shirt ustune gomlek giymek, saclarina jole surmek istedi. Ilk sabah gomlegi begenmedi, sacini begenmedi, “I don’t look awesome” (muhtesem gorunmuyorum) diye agladi hatta. Sonraki gunlerde bir gece onceden kiyafetini kendisine sectirdim, saci icin de jole aldim. Sonra bu kriz kendi kendine bitti. Bir iki gun sonra Lara gelip, “anne, Arda okulda butun gun Emily ile elele dolasip duruyor, yanlarina kimseyi istemiyorlar, hep ikisi oynuyorlar” diye haberleri yetistirdi. Arda’ya “ne diyor oglum Lara? Dogru mu?” diye sorunca “evet dogru, Emily benim kiz arkadasim, biz evlendik” dedi. “aaa, bizi niye cagirmadin?” deyince capkin capkin guldu. “Emily’yi seviyor musun sen?” dedim, “evet, lule lule saclari var” dedi. Biraz erken oldu ama gencler anlasmis, yapacak birsey yok. Ben gidip Micky Mouse’lu bir yuzuk alayim bari, oglan tarafi bir yuzuk bile takmadi demesinler.

Iste boyle, ben anne olarak cocuklarimin murvetini gordum. 7 senede kiz unlu oldu, oglani da evlendirdim. Cocuk buyutmek o kadar da zor birsey degilmis yahu !

19 thoughts on “bir annenin utopyasi !

  1. Çook tatlı, çok güldüm yaa. Biri ünlü, biri evli, diyorum ya, oğlan aşık olsun diye pır pır ediyorum ben, tık yok! Bi de kızıyor bana, üff anne yaaa!

  2. Çok yaşa sen e mi benim canım kızım!.Okudum-güldüm-ağladım-tekrar tekrar okudum…Her sefer aynı şey olunca…Ne diyeyim? Ananelerine de mürvetlerini gösterdiler ya…Hepinizin ömrü uzuunnn,mutluluklarınız daim olsun…ki beni de böyle mutlu edin…Sizi çooookkkkk seviyorum…

  3. hahahah harikalar kocaman opucukler onlara! Leo’nun sevgilisinin adi da Camille kendinden bir yas buyuk ve ilkokul birinci sinifta;) Bu arada Selen burasi neresi obur bloga ne oldu ben de kek gibi niye yazmiyor diyordum?

    • vaaay, Leo da romatiklerden cikti desene 🙂 Blogspot sorunu oldugunda burayi acmistim, sonra wordpress’i cok sevdim, blogger cok kisitli geldi wordpress’i biraz tanidiktan sonra. bir sure sonra obur tarafi tamamen kapatirim.

  4. Cin cocuk bunlar Selen :))) Ne mutlu bak genc yasta kayinvalide bile oldun :)) Mikili yuzuk meselesine koptum yalniz. Cok operim o kucumenlerin tatli yanaklarindan ben…

  5. hahahaha cok guldum yahu masallah sansli annesin ne diyeyim 🙂
    bu arada sana ulasabilecegim bir mail adresi var midir? blogun bir yerlerinde varsa bile ben bulamadim, dalis ile ilgili bir kac sorum olacakti yardimci olabilirsen sevinirim 🙂

Leave a comment